Svájcban az élet

2016.sze.22.
Írta: E.P.Fandorin Szólj hozzá!

Új munkahely - az első fejezet vége

Lemaradásom van a személyes történetemet illetően. Ezt szeretném most pótolni.

2014 nyara óta pont két év telt el. Ezóta nem volt személyes jellegű bejegyzésem ezen a blogon. Hát mit is mondhatnék most? Rengeteg minden történt. Olyan sokminden, hogy talán nem is emlékszem pontosan minden részletre. Ennek ellenére igyekszem összeszedni, hogy merre tartok most.

Tovább
Címkék: Svájc

Jogi Biztosítás Svájcban

Aki Svájcba költözik, nagyon hamar szembesül azzal, hogy rengeteg féle biztosítást kell kötnie. Ezek közül a legdrasztikusabb az egészségbiztosítás, amely kötelező, dárga, és a legtöbb esetben nem is használjuk ki. Van azonban egy biztosítási fajta, ami nem kötelező, viszont személyes tapasztalatból mondom, hogy erősen ajánlott. Ez pedig nem más, mint a jogi biztosítás. Főleg azoknak ajánlott, akik hosszabb időre jönnek ki.

Tovább

Megújult külső

A tavasz szellemében szeretném megújítani a blogot úgy külsőben, mint tartalmilag. A legutóbbi, letelepedési engedélyekkel kapcsolatos bejegyzésem nem várt sikerén felbuzdulva további közhasznú bejegyzésekkel készülök. Ezek némelyikének megírása számomra is kihívás, mivel szeretném a lehető legpontosabb információt nyújtani. A soron következő bejegyzés a közlekedési bírságokról fog szólni, nemsokkal utána a szociális rendszerről, majd az adórendszerről kívánok írni. 

Addig is jó böngészést kívánok a már meglévő bejegyzések között.

Svájci tartózkodási engedélyek

Nagyon sok helyen találkozom olyan jellegű kérdésekkel, hogy 'hogyan lehet svájci tartózkodási engedélyt szerezni', 'milyen típusú tartózkodási engedélyek vannak', stb. Mivel nem nagyon találtam magyar nyelvű forrást, illetve ami van sem teljesen pontos, ezért úgy gondoltam, hogy szentelek ennek a témának egy bejegyzést.

Tovább
Címkék: Svájc, Permit

A nyelvében élő nemzet

Először is meg kell követnem mindazokat, akik gyakran visszalátogatnak a blogomra, pedig már egy jó ideje nem frissítettem. Lehetne sok mindenre hivatkozni, nem teszem, így alakult.

Na de most billentyűzetet ragadtam, és szeretnék megosztani egy nagyon érdekes eszmefuttatást. Nekem megvilágosodásszerű élmény volt rájönni, hogy mennyi problémára, feszültségre és kérdésre adhat ez a felismerés választ. Mert attól, hogy nem élek Magyarországon, igenis izgat a hazám sorsa.

Tovább
Címkék: Svájc, Nyelv