Szamlalo

2015.10.01. 18:14 E.P.Fandorin

Vélemény - Váradi József interjú

Nem szerettem volna szakmai tartalmú bejegyzésekkel terhelni ezt a felületet, sőt mi több ez is a mostani is egy Facebook bejegyzésnek indult, aztán kinőtte magát. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatójának, ma megjelent interjújáról szeretnék egy pár gondolatot megosztani.

8 komment

Címkék: Repülés Malév Közlekedés WizzAir


2015.06.07. 13:11 E.P.Fandorin

A nyelvében élő nemzet

Először is meg kell követnem mindazokat, akik gyakran visszalátogatnak a blogomra, pedig már egy jó ideje nem frissítettem. Lehetne sok mindenre hivatkozni, nem teszem, így alakult.

Na de most billentyűzetet ragadtam, és szeretnék megosztani egy nagyon érdekes eszmefuttatást. Nekem megvilágosodásszerű élmény volt rájönni, hogy mennyi problémára, feszültségre és kérdésre adhat ez a felismerés választ. Mert attól, hogy nem élek Magyarországon, igenis izgat a hazám sorsa.

2 komment

Címkék: Svájc Nyelv


2014.08.08. 09:49 E.P.Fandorin

Update - 2014 Augusztus

Észbe kaptam és rájöttem, hogy már régen nem frissítettem a blogot, pedig rengeteg minden történt azóta. Igazából olyan sok minden, hogy pont ezért nem volt időm az írásra.

Szólj hozzá!

Címkék: Genf Bern Aare


2014.02.07. 20:14 E.P.Fandorin

Genf - első hét

Eltelt az első munkahetem Genfben. Kavargó érzelmek, napi öt óra vonatozás, eszméletlen napfelkelte, és rengeteg nevetés. Tömören összefoglalva. Ennél persze sokkal többminden történt.

Szólj hozzá!

Címkék: Repülés Genf Svájc Vasút


2014.02.03. 08:05 E.P.Fandorin

Február 3

Február 3.

Hétfő reggel van, ülök a genfi vonaton, igyekszem az első munkanapomra az új munkahelyemen. A vonatút két és fél óra. Van idő gondolkodni, emlékezni, az élet zavarbaejtő furcsaságain töprengeni. 

Szólj hozzá!

Címkék: Malév Svájc Vasút


2013.11.20. 19:33 E.P.Fandorin

Egy év margójára

Sokan megjegyezték - ami amúgy nagyon jól esik - hogy már rég nem frissítettem a blogot, elmaradtak a bejegyzések. Valóban így történt, de csak kis részben saját lustaságból, nagyobb részben a körülmények nem tették ezt lehetővé. Egy év nagyon tömör de sűrű története.

1 komment


2013.03.04. 19:31 E.P.Fandorin

Gasztro - Saláta

Az vagy, amit megeszel. Éppen ezért igyekszem nagy figyelmet fordítani arra, hogy hogyan táplálkozom. Nem egyszerű feladat két okból. Egyrészt mivel műszakos munkarendben dolgozom, nem mindig vagyok képes akármit megenni. Például reggel 3-kor semmihez sincs jó szívvel étvágyam, de egy pár joghurtot mindenképp el kell fogyasztanom, csak hogy a gyomrom rendben legyen. De ugyanez fordítva is igaz, ha este 11-kor végzek, hiába esne jól egy nagy tál Carbonara, vagy egy jó hamburger a sarki hamburgeresnél, nem szívesen fogyasztok ilyen ételeket, mert elég nehéz tőlük elaludni.

Szólj hozzá!

Címkék: Gasztro


2013.02.22. 17:44 E.P.Fandorin

Svájcban a közlekedés

Régóta gyűjtöm azokat a gyöngyszemeket, amelyeket egy csokorba gyűjtve egy bejegyzést készíthetek a svájci közlekedésről. Amit elöljáróban le kell szögeznem, hogy nem véletlenül számít etalonnak Svájc a modern közlekedés szinte minden ágazatában, és nagyjából az összes sztereotípia, amit el tudunk képzelni ezen a téren, igaz. Vegyük szépen sorra.

5 komment

Címkék: Repülés Svájc Közlekedés Hajó Vasút


2013.02.20. 13:41 E.P.Fandorin

Az érem másik oldala

Elnézést kell kérnem, amiért az elmúlt hónapokban eltűntem, és nem készítettem újabb bejegyzést a blogra. Ennek sok oka van, elsősorban az, hogy rengeteget dolgozom, sok a ritmusváltás – 3-4 nap reggeli műszak, aztán egy pár nap pihenő után 3-4-5 nap délután műszak, és akkor még ott vannak az éjszakai műszakok is, amiből történetesen ezen a héten hármat is sikerült megnyernem.

Szólj hozzá!

Címkék: Svájc Nyelv


2012.11.11. 19:57 E.P.Fandorin

Első hetek Svájcban

Eltelt az első két hét Svájcban, ideje levonni az ilyenkor szokásos – vagy nem szokásos, nem tudom, nem voltam még ilyen helyzetben – következtetéseket, illetve elmesélném a főbb eseményeket és bakikat, amik történtek ebben a két hétben.

1 komment

Címkék: Svájc