Szamlalo

2014.08.08. 09:49 E.P.Fandorin

Update - 2014 Augusztus

Észbe kaptam és rájöttem, hogy már régen nem frissítettem a blogot, pedig rengeteg minden történt azóta. Igazából olyan sok minden, hogy pont ezért nem volt időm az írásra.

Szólj hozzá!

Címkék: Genf Bern Aare


2014.02.07. 20:14 E.P.Fandorin

Genf - első hét

Eltelt az első munkahetem Genfben. Kavargó érzelmek, napi öt óra vonatozás, eszméletlen napfelkelte, és rengeteg nevetés. Tömören összefoglalva. Ennél persze sokkal többminden történt.

Szólj hozzá!

Címkék: Repülés Genf Svájc Vasút


2014.02.03. 08:05 E.P.Fandorin

Február 3

Február 3.

Hétfő reggel van, ülök a genfi vonaton, igyekszem az első munkanapomra az új munkahelyemen. A vonatút két és fél óra. Van idő gondolkodni, emlékezni, az élet zavarbaejtő furcsaságain töprengeni. 

Szólj hozzá!

Címkék: Malév Svájc Vasút


2013.11.20. 19:33 E.P.Fandorin

Egy év margójára

Sokan megjegyezték - ami amúgy nagyon jól esik - hogy már rég nem frissítettem a blogot, elmaradtak a bejegyzések. Valóban így történt, de csak kis részben saját lustaságból, nagyobb részben a körülmények nem tették ezt lehetővé. Egy év nagyon tömör de sűrű története.

1 komment


2013.03.04. 19:31 E.P.Fandorin

Gasztro - Saláta

Az vagy, amit megeszel. Éppen ezért igyekszem nagy figyelmet fordítani arra, hogy hogyan táplálkozom. Nem egyszerű feladat két okból. Egyrészt mivel műszakos munkarendben dolgozom, nem mindig vagyok képes akármit megenni. Például reggel 3-kor semmihez sincs jó szívvel étvágyam, de egy pár joghurtot mindenképp el kell fogyasztanom, csak hogy a gyomrom rendben legyen. De ugyanez fordítva is igaz, ha este 11-kor végzek, hiába esne jól egy nagy tál Carbonara, vagy egy jó hamburger a sarki hamburgeresnél, nem szívesen fogyasztok ilyen ételeket, mert elég nehéz tőlük elaludni.

Szólj hozzá!

Címkék: Gasztro


2013.02.22. 17:44 E.P.Fandorin

Svájcban a közlekedés

Régóta gyűjtöm azokat a gyöngyszemeket, amelyeket egy csokorba gyűjtve egy bejegyzést készíthetek a svájci közlekedésről. Amit elöljáróban le kell szögeznem, hogy nem véletlenül számít etalonnak Svájc a modern közlekedés szinte minden ágazatában, és nagyjából az összes sztereotípia, amit el tudunk képzelni ezen a téren, igaz. Vegyük szépen sorra.

4 komment

Címkék: Repülés Svájc Közlekedés Hajó Vasút


2013.02.20. 13:41 E.P.Fandorin

Az érem másik oldala

Elnézést kell kérnem, amiért az elmúlt hónapokban eltűntem, és nem készítettem újabb bejegyzést a blogra. Ennek sok oka van, elsősorban az, hogy rengeteget dolgozom, sok a ritmusváltás – 3-4 nap reggeli műszak, aztán egy pár nap pihenő után 3-4-5 nap délután műszak, és akkor még ott vannak az éjszakai műszakok is, amiből történetesen ezen a héten hármat is sikerült megnyernem.

Szólj hozzá!

Címkék: Svájc Nyelv


2012.11.11. 19:57 E.P.Fandorin

Első hetek Svájcban

Eltelt az első két hét Svájcban, ideje levonni az ilyenkor szokásos – vagy nem szokásos, nem tudom, nem voltam még ilyen helyzetben – következtetéseket, illetve elmesélném a főbb eseményeket és bakikat, amik történtek ebben a két hétben.

1 komment

Címkék: Svájc


2012.11.03. 18:31 E.P.Fandorin

Kiköltözés

Az otthon töltött utolsó pár nap igencsak mozgalmasra sikerült. Mindenkitől próbáltam megfelelő módon elbúcsúzni, és igyekeztem minden szálat elvarrni. Ez persze nem sikerült teljes mértékben, de magamhoz képest igenis jó eredménnyel jártam. Mivel nem a világ végére költöztem, még lesz módom bepótolni az elmaradásokat. Ami viszont nagyon fontos volt, hogy találkoztam a barátaimmal, mindenkivel szépen sorban, és volt, akikkel csoportosan is. Nem volt egyszerű lelkileg mindenkitől elbúcsúzni, de hála nekik (Nektek) senki sem tragédiaként állította be a dolgot, és ez azért nagy könnyebbséget jelentett. Nagyon kedves ajándékokat is kaptam, amiket természetesen mind magammal is hoztam, és most a szobám egy-egy dísz- és emléktárgyát képezik.

100_4448_02.JPG

Cockpit ready for takeoff

Szólj hozzá!


2012.10.27. 12:03 E.P.Fandorin

Utolsó órák

Eljött ez a nap is. A távolság már órákba mérhető, az izgalom egyre fokozódik. Pakolás beszámoló.

Sajnos az elmúlt egy héten nem kerültem annyiszor a számítógép elé, hogy megfelelően dokumentálni tudjam a készülődés szakaszait. Elszámoltam a Lufthansánál, megkaptam és lefordíttattam az erkölcsi bizonyítványom, és ami a legfontosabb, beszereztem a költözéshez szükséges dobozokat. Szerettem volna hosszabban írni a közben engem ért benyomásokról, a búcsúzás pillanatairól - amik hál' Istennek inkább vidáman teltek, mint szomorúan. De sajnos annyira megcsúsztam az idővel, hogy nem maradt időm a blogra, így elmaradtak a bejegyzések.

Most megpróbálom felvenni a fonalat, a jövő héttől pedig a kinti élet krónikája következik. Annyit elöljáróban elárulhatok, hogy izgalmas lesz. 

Szólj hozzá!